Vuokrasopimuksen irtisanominen

Vuokrasuhteen kesto

Voi olla joko toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on nimensä mukaisesti voimassa toistaiseksi. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on irtisanomispäivää seuraava täysi kalenterikuukausi. Vuokranmaksuvelvollisuus on voimassa irtisanomisaikana. Irtisanominen tulee toimittaa kirjallisesti toimistoomme. Täytä irtisanomisilmoitus ja toimita se Maininki Kiinteistöpalvelut Oy:n toimistoon.

Vakuuden palautus

Vakuus palautetaan viimeistään kahden kuukauden siitä, kun asunto on luovutettu (kuitenkin vasta vuokrasopimuksen päätyttyä, ellei toisin ole sovittu). Vakuuden palauttaminen edellyttää, että asunnon todetaan olevan normaalissa kunnossa, muuttosiivous tehty, asuntoon kuuluvat varastot tyhjennytty, kellari tyhjennetty, parveke tyhjennetty, taloyhtiön maksut (pesutupa, mahdolliset sähkö- ja vesimaksut) on maksettu, mahdolliset puutteet korjattu ja kaikki huoneistoon liittyvät avaimet on palautettu. Mikäli avaimia on hävinnyt, asukas maksaa sarjoituksen. Vakuutta ei palauteta siinä tilanteessa, jos vain toinen vuokralainen muuttaa pois, vaikka hän olisi se joka sen on alun perin maksanut. Jos vakuus ei riitä kattamaan mahdollisia siivous- yms. kustannuksia, laskutetaan puuttuva summa erikseen. Huoneisto, varastotilat ja parveke tulee siivota perusteellisesti. Mikäli vuokranantaja joutuu tyhjentämään vuokralaisen asunnon ja viemään tavaraa kaatopaikalle tästä laskutetaan vuokralaista.

Poismuuttoilmoitus taloyhtiöön

Poismuuttoilmoitus tulee tehdä Maininki Kiinteistöpalvelut Oy:lle. Mikäli taloyhtiö veloittaa asukasta vedestä tai sähköstä kulutuksen mukaan, tulee poismuuttoilmoitusta jättäessään pyytää mittarienlukua loppulaskun saamiseksi. Veden, sähkön ja muiden taloyhtiön perimien maksujen loppulaskun maksaminen on edellytys myös vakuuden palauttamiselle.

Lopputarkastus

Vuokranantaja tai tämän edustaja tekee lopputarkastuksen, kun asunto on tyhjä ja siivottu.

Mikäli asuntoon on kuulunut asuntokohtaisia varusteita, jätä ne asuntoon (mm. TV-antennijohto, laajakaistakaapeli, palovaroitin, lääkekaappi, ikkunakahva). Jätä asuntoon kuuluvat asiakirjat (mm. kodinkoneiden käyttöohjeet, asukaskansio). Valaisimien pistokkeet ja sokerinpalat tulee jättää paikoilleen, muuten ne laskutetaan vuokralaiselta.

 


Muistilista

  • Irtisano vuokrasopimuksesi ajoissa. Täytä irtisanomisilmoitus ja toimita se Maininki Kiinteistöpalvelut Oy:n toimistoon. Muuttoilmoitus ei ole sama kuin vuokrasopimuksen irtisanominen.
  • Tee muuttoilmoitus.
  • Tee postiin osoitteenmuutosilmoitus.
  • Luovuta kaikki avaimet toimistoon.
  • Varmista, että vuokrat ja muut maksut on maksettu.
  • Siivoa huoneisto.
  • Tyhjennä asunto ja käytössä olleet varastotilat kokonaan.