Muuttajan muistilista

Teimme sinulle muuttajan muistilistan!       

Muuttoilmoitukset

Muuttoilmoitus tulee tehdä aina kun muuttaa pysyvästi asunnosta toiseen. Muuttoilmoitus on tehtävä myös silloin, kun tilapäinen oleskelu toisessa osoitteessa kestää yli kolme kuukautta. Muuttoilmoitus väestörekisterikeskukseen on tehtävä viimeistään viikon kuluessa muutosta, aikaisintaan kuukautta ennen muuttoa. Ilmoituksen voi tehdä puhelimitse, Internetissä tai täyttämällä lomake postissa tai maistraatissa. Tee muuttoilmoitus kätevästi netissä osoitteissa: www.muuttoilmoitus.fi tai www.posti.fi

Muuttoilmoitus tulee tehdä myös meille, Maininki kiinteistöpalvelu Oy:lle

Näin tiedämme merkitä sinut talonkirjaan esim. avainten kadotessa huoltomme avaa oven vain talonkirjoilla oleville. Mikäli sopimuksen voimassaoloaikana saat iloista perheenlisäystä tai asukasmäärä muuttuu syystä tai toisesta, tee tulo/lähtöilmoitus www.maininkioy.fi.

Sähkösopimus

Taloyhtiö laskuttaa sähkön pääsääntöisesti suoraan asukkaalta, joten sinun ei tarvitse tehdä omaa sähkösopimusta sähköyhtiön kanssa (poikkeuksena Piikkiö ja Kaarinan Tuuliviirinkatu). Muista pois muuttaessasi ilmoittaa uusi osoitteesi meille, sähkön loppulaskun lähettämistä varten.

Vakuutukset

Suosittelemme kotivakuutuksen ottamista oman irtaimiston turvaksi. Kotivakuutukseen on järkevää liittää myös vastuuvakuutus, joka korvaa asukkaan itse aiheuttamia vahinkoja.

Tupakointi asunnossa

ASUNNOSSA EI SAA TUPAKOIDA! Uudessa kodissasi tupakointi on kielletty vuokrasopimuksesi ehdoissa. Myös taloyhtiön yhteiset tilat ovat savuttomia.

Asumistuki

Asumistukea voi hakea Kansaneläkelaitokselta. Kelan internet-sivuilta, www.kela.fi, löytyy lisätietoja ja laskuri, jolla voit arvioida, oletko oikeutettu asumistukeen.

Astianpesukone

Astianpesukoneen asennus ja poisto on aina annettava ammattilaisen tehtäväksi, ei saa asentaa itse. Astianpesukoneen saa asentaa vain siinä tilanteessa, että asunnossa on valmiina pesukoneen tulo- ja poistoliitäntä sekä keittiökalusteissa varaus astianpesukoneelle. Keittiökalusteisiin alun perin kuuluva kaappi tulee irrottaa repimättä sekä rikkomatta kaapistoa ja ovea. Keittiökalusteen irrotetut osat tulee säilyttää esim. lämpimässä varastossa ja ne tulee suojata hyvin kolhuilta yms. Koska poismuuttotilanteessa kaapiston osat ovat asennettava takaisin paikoilleen. Astianpesukoneen alle on laitettava vuotokaukalo, ilman kaukaloa konetta ei saa asentaa. Muista sulkea hana aina käytön jälkeen. Pesukonetta ei saa jättää asuntoon pois muuttaessa.

Autopaikka

Autopaikan voi vuokrata Maininki kiinteistöpalvelut Oy:n asiakaspalvelusta. Autopaikka on maksullinen. Tolppapaikka 8€/ kk. Vieraspaikat on tarkoitettu vain talon asukkaiden vieraille. Älä pysäköi edes lyhytaikaisesti autoasi talon pelastusteille. Pelastustiet on merkitty pihalla ohjetauluin.

Vuokra

Vuokra on maksettava vuokrasopimuksessa erikseen määriteltynä päivänä kuukausittain. Kuukausivuokran lisäksi vuokralainen maksaa pääsääntöisesti vesimaksun ja sen tasauksen sekä sähkön kulutuksen mukaan. Jos sinulle tulee maksuvaikeuksia vuokranmaksuun liittyen, ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme p. 02-2764666. Maksukehotus ja viivästymisestä johtuvat kulut veloitetaan normaalin käytännön mukaan, mutta asioista etukäteen sopimalla voit välttyä erääntyneen laskun siirtymiseltä perintään.

Vakuus

Vakuus on yleensä 1-3 kuukauden vuokraa vastaava summa. Vakuus tulee maksaa vuokranantajan tilille ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista ja avaintensaamista. Vuokrasuhteen aikana vuokravakuutta ei voi käyttää vuokran maksamiseen. Maksamatta jäänyt vakuus on riittävä peruste vuokrasopimuksen purkamiselle. Vakuus on sen varalta, jos vuokralainen ei huolehdi vuokran maksusta tai aiheuttaa asuntoon vaurioita. Näin ollen vuokranantajalla on oikeus käyttää vuokravakuutta vahinkojen kattamiseen.